top of page
NetworKing IT

IT infrastruktúra megoldások

Felhőalapú szolgáltatás​

A jelenleg használt legmodernebb IT környezet. Pozitívuma, hogy nem kell a hardverek beszerzésére plusz költséget felszámolni, hiszen a felhőben minden egyszerűen és távolról üzemeltethető, elérhető. Előnyeinek kihasználása érdekében a felhőben lévő alkalmazásokat vagy ott hozzuk létre, vagy egy már meglévő infrastruktúrából költöztetjük át. Ezen alkalmazások vagy alacsony szintű infrastruktúra-elemekre építhetők, vagy magasabb szintű szolgáltatásokat is használhatnak, amelyek elkülönülnek az alapvető infrastruktúra irányítási, tervezési és méretezési követelményeitől.

Multicloud szolgáltatás​

Sok vállalat számára a felhőalapú számítástechnika mára már fontos eszközzé vált, így lehetővé téve a párhuzamos adatfolyamatokat és a számítástechnikai erőforrásokat, amelyek a lehető legrövidebb idő alatt képesek a keresletet növelni. Mivel sok vállalkozás támaszkodik a felhőre, néhánynak már most több mint egy felhő szolgáltatója van, vagyis többfelhős, azaz Multicloud  szolgáltatást vesz igénybe. Ilyen szolgáltatás kínál a Microsoft Azure, Google Cloud Platform és az Amazon Web Services.

On-Premises rendszer

Az erőforrások helyszíni üzemeltetését jelenti, gyakran nevezik privát felhőnek is. A legtöbb esetben ez az üzemeltetési modell megegyezik a régi, hagyományos, nem frissíthető és nem bővíthető, de a feltételeknek még megfelelő hardver és szoftver alkalmazású informatikai infrastruktúrával. Emellett megpróbálja növelni az erőforrás-kihasználtságot az alkalmazáskezelés és virtualizációs technológiák használatának segítségével.

IT Outsourcing​

A saját szakembergárda fenntartásánál sokszor költséghatékonyabb megoldás, ha egy jól körülhatárolható tevékenységet részben vagy teljes egészében külső szolgáltatóra bíznak. Mindez különösen igaz az informatikai kiszervezésre, az IT Outsourcingra. A saját vállalati IT részleg kialakításakor nehéz olyan alkalmazottakat találni, akik több IT területen is megfelelő szaktudással rendelkeznek. Az IT Outsourcing keretében igénybe vehető szolgáltatásaink ugyanakkor pontosan definiálhatók, a költségek pedig jól tervezhetők.

IT támogatás

Ha egy vállalat vagy szervezet rendelkezik saját IT szakembergárdával, akkor is érdemes megfontolni rendszertámogatási szolgáltatásunk igénybevételét. A folyamatban mi nem a napi rutinjellegű üzemeltetési feladatokkal foglalkozunk; a cél, hogy a proaktív és reaktív tevékenységeken keresztül biztosítsuk a megfelelő rendelkezésre állási szintet, és támogassuk az üzemeltetést ellátók munkáját. Ezeken felül auditot és tanácsadást biztosítunk a hatékony közép- és hosszútávú folyamatos működés fenntartása érdekében.

Hardver- és szoftverkereskedelem

Neves gyártók viszonteladójaként cégünk hivatalos forrásból, gyártói garanciával biztosítja hardver- és szoftverellátottságukat. A megfelelő eszközök kiválasztásában szakértő kollegáink segítenek, hogy biztosan ne érje később kellemetlen meglepetés. A gondos kiválasztásnál napjainkban arra is ügyelni kell, hogy az ellátási problémák ellenére se kelljen hosszú hónapokat várni a szükséges hardverelemekre.

Hibrid rendszer

Amikor a fizikai IT rendszer kiegészül valamilyen felhőalapú szolgáltatással (pl. virtuális fájltárolás, felhő alapú levelezés), akkor hibrid rendszerről beszélünk. Összekötjük az infrastruktúrát és az alkalmazásokat egy már meglevő On-Prem, nem felhőben tárolt és egy új, felhőalapú erőforrás között. Akkor kerül előtérbe, amikor a helyi szerverek, munkaállomások kapacitása nem megfelelő vagy egy korszerű megoldás futtatására már nem alkalmas. Célja, hogy bővítse és kiterjessze a szervezet infrastruktúráját a felhőbe, miközben a felhős erőforrásokat a belső rendszerhez csatlakoztatja.

bottom of page