top of page
NetworKing IT

EMU Önkormányzati

szabadság nyilvántartás

Az EMU kifejezetten önkormányzati környezetre lett kifejlesztve, több mint 10 év közigazgatási- és munkaügyi tapasztalattal rendelkező szakértő csapat által. Rendszerünk maximális megfelelőséget biztosít a kormányzati szervek ellenőrzésekor, akárcsak információbiztonsági- és adatvédelmi esetekben. Szolgáltatásunkkal könnyedén digitalizálhatja távollét nyilvántartását és támogathatja a kapcsolódó folyamatokat.

EMU csoport statisztika

Kormányzati megfelelőség

A közszolgálati ellenőrzések 2023. évi vizsgálati tárgyköreiről és a vizsgálat alá vont szervekről címmel a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján az alábbi tárgykörökben hajtanak végre közszolgálati ellenőrzést:

 • A szabadság kiadásának és kivételének gyakorlata a polgármester, valamint a helyi önkormányzat képviselő-testületének polgármesteri hivatalainál és közös önkormányzati hivatalainál foglalkoztattak közszolgálati jogviszonyában.

 • A jogviszony megszűnésével, megszüntetésével kapcsolatban a szabadság megváltásával összefüggő munkáltatói intézkedések gyakorlata.

 • A főpolgármester, a polgármester, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének elnöke, valamint a főpolgármester-helyettes, az alpolgármester, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke díjazása, illetve költségtérítése megállapításának gyakorlata.

 

A vizsgálat a 2022. január 1. napjától 2023. július 31. napjáig tartó időszak munkáltatói intézkedéseire terjed ki. A határidő 2023. november 30., Gulyás Gergelynek az ellenőrzések tapasztalatairól 2024. január 31-ig kell tájékoztatást adnia a kormány számára.

Forrás: Index.hu (2023.08.09.)

Az EMU használata esetén nem kell aggódnia a kormányzati ellenőrzések miatt.

Gulyás Gergely

Információbiztonság

Az 2013. évi L. törvény, azaz az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvény célja az elektronikus információs rendszerek és az azokat kezelő adatok biztonságának előmozdítása és védelme. Az önkormányzatoknak ezt a törvényt is figyelembe kell venniük, amikor új szoftvert vezetnek be.

 

Az alábbiakban néhány olyan kulcsfontosságú szempontot sorolunk fel, amelyekre az önkormányzatoknak ügyelniük kell a törvény betartása érdekében:

 • Adatbiztonság

 • Hozzáférési jogosultságok

 • Katasztrófavédelem és visszaállítás

 • Felhasználói képzés

 • Felkészültség kiberbiztonsági támadásokra

 • Rendszeres auditok

Az EMU használata esetén nem kell aggódnia az információbiztonság miatt.

EMU: érje el bárhonnan!
Számolja fel a papírokat!

Digitális transzformáció

A digitalizáció számos előnyt kínál szervezetek számára, függetlenül attól, hogy milyen méretűek vagy milyen ágazatban működnek. Ezek közé tartoznak:

 

 • Hatékonyság növelése: A digitalizáció segít automatizálni manuális folyamatokat és csökkenteni az adminisztratív tevékenységek terhét. Ezáltal a szervezetek hatékonyabban működhetnek, növelhetik a termelékenységüket és csökkenthetik a hibákat.

 •  Költségmegtakarítás: A digitalizáció lehetővé teszi a papíralapú dokumentumok és folyamatok csökkentését, aminek eredményeként kevesebb papírt, nyomtatást és raktározást igényel. Ezenkívül a digitális kommunikáció és tárolás is költségmegtakarításokat eredményez.

 •  Gyorsabb döntéshozatal: Az elektronikus adathozzáférés és -elemzés révén a szervezetek gyorsabban képesek döntéseket hozni. A valós idejű adatok és analitika segíthetnek a stratégiai tervezésben és a gyors reagálásban.

 •  Jobb munkavállalói élmény: A digitalizáció lehetővé teszi a munkavállalók számára a rugalmas munkavégzést és az otthoni munkát. Az online eszközök és a digitális kommunikáció javíthatja a munkavállalói kapcsolatokat és a munkavállalói elégedettséget.

 •  Skálázhatóság: A digitális rendszerek könnyen skálázhatók, ami lehetővé teszi a szervezetek számára a növekedést és az új területek felfedezését anélkül, hogy jelentős infrastrukturális változtatásokat kellene végrehajtani.

 •  Környezetvédelem: A papíralapú működés csökkentése és a digitalizáció hozzájárulhat a környezeti fenntarthatósághoz azzal, hogy csökkenti a papír és egyéb erőforrások felhasználását.

 

Ezek az előnyök azt mutatják, hogy a digitalizáció a modern szervezetek számára nemcsak versenyelőnyt, hanem alapvető szükségletet is jelenthet a hatékony és fenntartható működéshez. A digitális technológiák folyamatos fejlődése további lehetőségeket teremthet az innovációra és a népszerűség növelésére.

Az EMU bevezetésével egy újabb folyamatát digitalizálhatja sikeresen.

Miért az EMU?

 • Teljes jogi megfelelőség a transzparencia és a szabályozott működésnek köszönhetően

 • Megkérdőjelezhetetlen vezetői kompetencia az azonnali információ birtokában

 • Folyamatos támogatás a kiszolgáltatottság kockázatának teljes kizárása érdekében

 • Hatékony gazdálkodás, mind az emberi erőforrással, mind az anyagival

 

Az EMU egyedülállóan hatékony megoldás önkormányzata számára, kérje egyedi ajánlatunkat és tartozzon Ön is elégedett ügyfeleink közé!

EMU távollétnaptár
bottom of page