top of page
Person Analyzing Data

Információbiztonság

Az adat információt tartalmaz, az információ pedig érték. Nem csak a magánszemélyek, a vállalatok és az állami, önkormányzati szervek legértékesebb kincsei ezek. Manapság már minden felelős döntésünket jellemzően olyan adatokra alapozzuk, melyeket informatikai rendszerben tárolunk. Évezredek óta mindenki számára természetes, hogy materiális javainkat, értékeinket illetéktelenek elől elzárva tartjuk, óvjuk minden nem várt külső behatástól, viszont az informatikai rendszerben tárolt értékeinket jellemzően nem védjük megfelelően. Az NetworKing IT szakértői elemzik, miért vált alapvetően fontossá a mindennapokban is az adatvédelem és az adatbiztonság. 

A technológia rohamos fejlődése lehagyja a tudatosságot
 

Az információvédelemhez kapcsolódó hiányos ismeretek egyik fő oka, hogy a mai értelemben vett informatikai ismeretek mindössze 50 évre nyúlnak vissza. Az Y generáció az első, amely ezt a technológiát maradéktalanul alkalmazza. Magyarországon körülbelül 20-25 éves múltja van az első internetre nyitott belső hálózatoknak, ma pedig már mindenki zsebében és privát szférájában ott a „világ”. Röviden fogalmazva: gyorsabban nő a technológiai szint, mint a hozzá kapcsolható tudatosság.
 

Veszély a hálóban: az internetes banditák jelenléte
 

Manapság az internet használóknak egy új fajta veszélyforrással kell szembe nézniük és megtanulni védekezni ellenük. Ők az internetes banditák. Megfelelő információbiztonság nélkül az informatikai rendszerekben tárolt értékek folyamatos fenyegetettségnek vannak kitéve. A kiberbűnözők a világ szinte minden táján célozzák áldozataikat. Természetesen a nagyobb értékű, azaz több információval rendelkező adatbázisok és hálózatok jobban ki vannak téve az ilyesfajta támadásoknak. Ezért jobban fel kell készülni a védelemre.

Az információvédelem alapjai

Annak érdekében, hogy meggátoljuk a támadásokat, tisztában kell lennünk a fenyegetettséggel és ezek fényében megfelelő intézkedéseket kell hozni. Ez már maga a tudatos viselkedés, ami az információvédelem alapja. A kockázatelemzésnek kiemelten fontos szerepe van, de azt csak a saját megállapításainkból tudjuk kiszűrni. Ahhoz, hogy jó elemzést készíthessünk a saját helyzetünkről, nagyon pontosan meg kell határoznunk a gyengeségeinket és az erősségeinket. Ehhez mindenképpen be kell vonni egy szakértőt!  Semmiképpen ne akarjuk ezt egyedül, segítség nélkül végezni, mert a „megszokásainktól” nehéz elrugaszkodni. Az, hogy eddig nem szenvedtünk kárt, nem garantálja, hogy nem is fogunk.

Milyen értéket kínálunk?

  • Számunkra a legfőbb küldetés, hogy a már meglévő eszközökkel és eljárások felhasználásával egy költséghatékony megoldást kínáljunk. A felmerülő igényeket személyesen szeretjük felmérni, így árajánlatot is csak az első konzultáció után készítünk. Amennyiben elfogadja az általunk felkínált időpontok valamelyikét, az első megbeszélés lehetőségét általában díjmentesen biztosítjuk.

  • Ha bizonytalan a cégénél működő jelenlegi informatikai rendszer megbízhatóságában és szakszerűségégben, forduljon hozzánk bizalommal! Feltérképezzük az üzemeltetés minőségét és felkészültségét, megvizsgáljuk a kapcsolódó adatvédelmi elvárások teljesülését, végül javaslatot teszünk a feltárt problémák megoldására.

  • Segítséget nyújtunk abban is, ha úgy érzi, nem tud problémamentesen megválni jelenlegi informatikai üzemeltetőjétől: előkészítjük és dokumentáljuk a szolgáltatócserét, kizárjuk az „egymásra mutogatás” lehetőségét.

  • Ezenfelül, ha az informatikai területén meg szeretne győződni a kollégák és vezetők képességeiről, esetleg segítséget kér az új kollégák kiválasztásához, állunk rendelkezésükre.

Ha kérdése merül fel az információvédelemmel kapcsolatban keressen minket bizalommal és egy ingyenes konzultáció keretében átbeszéljük a lehetőségeket!

bottom of page