Adatközponti megoldások

Kell egy hely!

Az IT-rendszereken túl, azokhoz mégis szorosan kapcsolódva komplett géptermek szakszerű megtervezésére és kivitelezésére is vállalkozunk.

Szakmai értelemben közhely, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni: egy szervezet vagy vállalat számára a legnagyobb érték a birtokában levő információk és az üzleti szempontból kritikus informatikai alkalmazások megbízható működése. Az ezért felelős szerverek számára tehát egészen más működési feltételeket kell biztosítani, mint a felhasználók munkaállomásainak. Üzemi problémák egyaránt adódhatnak a hőmérséklet megemelkedéséből, a túlfeszültségből, a tápellátás zavaraiból – de mindezek egy gondosan megtervezett és kivitelezett gépterem útján kivédhetők. Meggyőződésünk, hogy a jól kiépített gépterem megtérülő beruházás ügyfeleink számára. Megoldásaink mindenkor arányosak az adatbiztonság révén megvédendő üzleti értékkel. Az adott vállalat üzletmenete határozza meg azoknak a kritikus fontosságú alkalmazásoknak a körét, amelyek szervereinek a lehető legnagyobb üzembiztonságot nyújtó üzemi feltételeket kell biztosítani. Géptermi megvalósításaink rendelkezésre állási értéke igény szerint a 99,995 százalékos értéket is elérheti, ami éves szinten maximum 24 percnyi leállást enged meg. Megvalósításkor a TIA-942 szabvány előírásait követjük, a felhasználhatóság és a biztonság adott környezetben releváns követelményeihez igazítva megoldásainkat. Ennek megfelelően gondoskodunk a különböző alrendszerek (klimatizálás, szünetmentes áramforrások, tűzjelző és -oltó berendezések, rack- és gépészeti felügyeleti rendszer, túlfeszültség-védelem stb.) működésének összehangolásáról.

Biztonság, technika

Az adatok biztonságát fizikai értelemben is szavatolni kell, erre a célra jó ideje léteznek a hagyományos CCTV-, illetve beléptető rendszerek. Ma már azonban ezek reális alternatívái az IP hálózati technológián alapuló megoldások. Sőt, mivel az IP hálózatot használó kamerák, videotechnikai eszközök és beléptető rendszerek informatikai alapokra épülnek, folyamatosan bővül azoknak a szolgáltatásoknak a köre is, amelyek révén meghaladják az analóg rendszereket. Az új technológiák alkalmazásával ugyanakkor nem csupán a biztonsági szint emelhető magasabbra, de jelentős költségek is megtakaríthatók például az őrző-védő személyzet létszámcsökkentése révén. Tanácsadóink segítenek kiválasztani az ügyfeleink igényeinek megfelelő kulcsrakész IP biztonsági rendszereket, szakembereink pedig az üzemeltetők bevonásával végzik el ezek telepítését. Igény esetén közreműködünk a karbantartási, illetve rendelkezésre állási szerződések megkötésénél is.

Tanácsadóink és szakembereink járatosak több kapcsolódó szakmai területen, így az épületek fizikai vagyonvédelmi rendszereit is alaposan ismerik, emellett pedig természetesen magas szintű számítógépes hálózati, kábelezési szakértelemmel rendelkeznek.