Vezetéknélküli hálózatok

Egy kifogástalanul megtervezett és megvalósított hálózatnak mindenben követnie kell a valóságos munkafolyamatokat: életszerű keretet kell szolgáltatnia a feladatvégzéshez. Hibás tehát az a szemlélet, ha egy-egy munkatársat mindenáron a székéhez akarunk szögezni. A munkatársak ugyanis szükségképpen mobilak, ráadásul ezt a mobilitást egyre korszerűbb eszközkészlet (notebook, okostelefon) szolgálja ki. Következésképpen ezeket a mobileszközöket is be kell kapcsolni a vállalati információáramlásba, hogy a dolgozók bárhol, bármikor elérhessék a hálózaton tárolt adataikat, erőforrásaikat.

A vezeték nélküli hálózatok kiépítése ugyanakkor biztonsági aggályokat is felvet, mivel elméletileg könnyebb „lehallgatni” az azokon áramló információkat, hiszen nem szükséges fizikailag is bejutni az épületbe. Ugyanakkor a wireless megoldás biztonsági szintje – megfelelő tervezés és minőségi kivitelezés esetén – egyenértékű lehet a fizikai hálózatéval. Mi ezt a minőséget nyújtjuk ügyfeleinknek, igen versenyképes árakon.

A wireless hálózat szolgálhat épületek összekötésére is, amikor a hagyományos kábeles kapcsolat megvalósítása túlzottan nehéz vagy túlzottan drága lenne. A wireless pont-pont kapcsolat költséghatékony módja a különálló hagyományos hálózatok összekapcsolásának is. Ezzel a technológiával akár 4-5 kilométeres távolság is áthidalható.