Biztonság

A mai hálózatokban már általánosnak mondható tűzfalak a különböző hálózatok közötti kommunikáció kontrolljára szolgáló, dedikált hardveren – így például routeren - működő szoftvereszközök. Alapfeladatuk – további, kiegészítő biztonsági szoftverekkel együttműködésben - az internetkapcsolattal rendelkező hálózatok biztonságossá tétele, a hálózati adatforgalom szabály alapú megszűrése. Ezen kívül tűzfalakat használ számos vállalat például a titkosítás, a virtuális magánhálózat (VPN, Virtual Private Network) kialakítása, a felhasználó-azonosítás, a tartalomszűrés támogatása vagy a sávszélesség-szabályozásának céljából is.

Tekintettel arra, hogy a különböző gyártók színvonalas megoldásaiból igen bőséges a kínálat a piacon, szakembereink – gyártó-független rendszerintegrátor cég hozzáértő munkatársaihoz illő módon – a tűzfalrendszerre vonatkozó javaslat kialakításakor a meglévő vállalati környezettel való integráció lehetőségét tekintik a legfőbb szempontnak.

A tűzfalakkal párhuzamosan alkalmazott, azokkal együttműködő VPN-rendszerek, behatolás megelőző (IPS), NAC (Network Admission Control), illetve tartalomszűrő (web-, e-mail) megoldások bevezetését minden olyan vállalati környezetben javasoljuk, ahol ez az előzetes adatleltár alapján indokolt. Kiterjedt gyártói kapcsolatainknak köszönhetően nem egyszerűen versenyképes, hanem kimondottan kedvező árakon tudjuk ajánlani ezeket a biztonsági rendszereket ügyfeleinknek.